TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Ják főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Mesteremberek
Sport
Civil szervezetek


E-ÜGYINTÉZÉS   
Adóügyek
Szociális ügyek
Útmutató


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Meghívó, előterjesztés
Testületi ülés jegyzőkönyvei
Rendeletek
Határozatok
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Óvoda
Iskola
Művelődési ház
Könyvtár
Orvosi rendelés
Egyéb


GAZDASÁG   
Helyi adó
Infrastruktúra
Beruházások
Vállalkozások
Pályázatok
Pénzintézetek
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Civil szervezetek


Ják Község Fejlődéséért Alapítvány   -   Jáki Ifjúsági Klub Egyesület   -   Jáki Karitász   -   Jáki Polgári és Gazdakör   -   Jáki Szent Cecília Kórus   -   Jáki Vöröskereszt


Alapadatok
Telefon: 0694/356-014


Kórusvezető
Név: Sabján Edit
Titulus: Kórusvezető
Cím: Róm. Kat. Plébánia 9798 Ják Szabadnép u.
Telefon: 0694/356-014


Bemutatkozás

A jáki templom Szent Cecília Kórusa 1994-ben alakult a helyi általános iskola kisdiákjaiból. Az idők folyamán az iskolából kinőtt gyermekek hűségének köszönhetően ma ötven fővel énekelnek minden vasárnap az ünnepi szentmisén templomukban.
Többször felléptek a szombathelyi székesegyházban. Gyakran kapnak meghívást Ausztriába: Klagenfurt, Graz, Bécs, Jennersdorf, Mariazell templomaiba. Nagy kegyelemnek tartják, hogy Mindszenty József bíboros úr halálának 25. évfordulóján, a Magyarok Világtalálkozóján Mariazellben ők emelhették a szertartások fényét. Rendszeres szereplői a kőszegi Lajtha László Nemzetközi Zenei Fesztiválnak. A budapesti Szent István Bazilikában megrendezett Millenniumi Kórustalálkozón a Szombathelyi Egyházmegyét képviselték. A jáki templomban évente koncertet adnak a müncheni Internationale Theater- und Musikreisen kérésére.
Nagy megtiszteltetés a kórus számára, hogy rendszeresen meghívást kapnak a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem által rendezett Egyházzenei Napok koncertjeire. Az Európa Találkozón ők képviselték hazánkat Mariazellben.
2004. január 25-én a Mitteleuropäischen Katholikentag keretében énekeltek Ausztriában- melyet az ORF2 és a ZDF televízió élőben közvetített. E jól sikerület fellépésnek köszönhetik, hogy meghívást kaptak 2005. augusztusában rendezendő világtalálkozóra, Kölnbe. 2005. május 14-én Mariazellben Mindszenty József bíboros halálának 30. évfordulóján, a Magyarok Világtalálkozóján ismét ők emelhetik énekükkel a szertartások fényét.
A sok szép feladat mellett a legfontosabb számukra, hogy az év minden vasárnapján és ünnepnapján, örömmel teljesíthetik egyházzenei szolgálatukat az ország egyik legértékesebb román kori templomában. Hittel és szeretettel törekednek énekelni Isten dicsőségére és a lelkek felemelésére.oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   


HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


AKTUÁLIS   
Programajánló
Újság


KERESŐ   

GASZTRONÓMIA   
Étterem
Cukrászda


SZÁLLÁS   
Magánszállás


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás

 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail