TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Ják főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Mesteremberek
Sport
Civil szervezetek


E-ÜGYINTÉZÉS   
Adóügyek
Szociális ügyek
Útmutató


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Meghívó, előterjesztés
Testületi ülés jegyzőkönyvei
Rendeletek
Határozatok
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Óvoda
Iskola
Művelődési ház
Könyvtár
Orvosi rendelés
Egyéb


GAZDASÁG   
Helyi adó
Infrastruktúra
Beruházások
Vállalkozások
Pályázatok
Pénzintézetek
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Helyi hírek, felhívások


„Óvodafejlesztés és bővítés Jákon”
Forrás: Szemes István - Dátum: 2012. április 19.

                                 „Óvodafejlesztés és bővítés Jákon”

 

 

• Projekt leírás (általános leírás, műszaki adatok): A projekt legfőbb célja egy korszerűen felújított, akadálymentes és energiatakarékos intézményi környezet kialakítása, a nevelés tartalmi fejlesztéséhez szükséges berendezések, eszközök beszerzése a jáki Százszorszép Óvodában. Kiemelt cél: korszerű és egészséges nevelési feltételek megteremtése, valamint az épület bővítése, amelynek indokoltságát a demográfiai adatok is alátámasztják. A felújításoknak - főként a nyílászáró cseréknek és a hőszigetelésnek - köszönhetően az óvoda fenntartása energiatakarékosabb, ezáltal költséghatékonyabb lesz, jelentős pénzt megtakarítva ezzel.

A fejlesztéseknek köszönhetően kisgyermekek nagyobb hangsúlyt fognak fordítani környezetük megóvására, az egészséges életmódra. Hogy az intézmény versenyképes maradhasson a megyeszékhelyi intézményekkel szemben többféle területen is fejlesztési lehetőséget kell biztosítania az ide járó gyermeknek. (kultúra, művészet, sport, szabadidős programok stb.)

A különböző óvodai felmérések, az önkormányzat valamint az építész folyamatos egyeztetései rámutatnak az intézménnyel (és a neveléssel) kapcsolatban a fejlesztésre szoruló területekre. Ezekből egyértelműen kiderül a korszerűsítés és a bővítés szükségessége is. Alátámasztja a fejlesztések indokoltságát az elmúlt években tapasztalható magas születésszám. Egyre többen választják a nyugalmat, a friss levegőt a város zaja helyett. Ennek köszönhetően a falu lakosságának a száma mind a mai napig folyamatosan nő. Ez közvetett módon mind hatást gyakorolnak az óvodai létszám várható pozitív alakulására, ez pedig a korszerűsítések igényére. Megemlíthetjük a város térbeli növekedését is, hiszen a Jákon letelepedni vágyókat két új lakópark várta és várja, a falu északi és keleti részén. A hiányosságok és a szükségletek feltárásához a helyi és térségi stratégiák, fejlesztési dokumentumok elemzéseit is felhasználták.

A jáki óvoda ugyan 120 férőhelyes, de mivel összesen 4 csoportszoba van, a 2009. december 31-ei adatok szerint 102 gyermekkel a kihasználtság 2db 25 fős és 2db 26 fős csoporttal maximális. Az óvoda feladatellátását szolgáló vagyona a 768 hrsz-ú ingatlan - természetben Ják, Szabadnép utca 10. szám alatti ingatlanvagyon. Óvodában 9 óvodapedagógus dolgozik. Ebből 7 fő főiskolai, 2 fő felsőfokú végzettséggel rendelkezik.

Az óvodai infrastruktúra fejlesztésének keretein belül megtörténik az óvoda bővítése, az erőforrások és a korszerű tárgyi eszközök körének bővítése. Kialakításra kerül és korszerű eszközökkel lesz ellátva; akadálymentesítés valósul meg, így javul a közoktatási szolgáltatások elérhetőségének biztosítása és szolgáltatási minőségének javítása.

A fejlesztés eredményeképpen az óvodában olyan nevelési módszerek alkalmazására nyílik lehetőség, amelyek megfelelnek a 21. századi óvoda technikai és nevelés-módszertani követelményeinek. Ennek segítségével a gyermekek nemcsak jobb környezetben tölthetik óvodai éveiket, de új módszereket vonhatnak be az óvodapedagógusok a nevelési folyamatba. A korszerűsítéseknek köszönhetően a jáki óvodában 5 csoportszoba lesz megtalálható.

 

A beruházás becsült értéke: 66 666 666 Ft

• Elnyert támogatás: 59 760 546 Ft

 

• Kedvezményezett neve és elérhetősége: Ják Község Önkormányzata, 9798 Ják, Kossuth L. u. 14. Tel: 94/556-053, E-mail: jak@savaria.hu

 

• Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda Sopron, címe: 9400 Sopron, Verő József u. 1. Tel.: (99)512-717 Fax: (99)510-150, E-mail: vati@vati.hu Internet: www.vati.hu

 

 

Irányító Hatóság:  http://www.nfu.hu/rop_ih

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség:           http://www.nfu.hu/oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   


HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


AKTUÁLIS   
Programajánló
Újság


KERESŐ   

GASZTRONÓMIA   
Étterem
Cukrászda


SZÁLLÁS   
Magánszállás


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás

 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail